Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 6. oktober 2013

Oktober-søndag

Hvor heldig må man være.........endelig lidt rest-tid til fri afbenyttelse i haven, solen skinner og vinden er svag.
 
Lige hvad jeg har brug for oven på en første uge i oktober med udfordringer og problemstillinger jeg for de flestes vedkommende godt kunne have været foruden.
 
"Oktoberlysene" eller rettere mine sølvlys "Pink spike" bliver dag for dag mere tændt og lyser så skønt op sammen med det gyldnende græs og den gule violfrøstjerne i begyndende efterårsklæder, kæmpeverbena  fortsætter sin blomstring og supplerer billedet med sine små svævende lilla skyer  - et syn der kan trække smilet frem hos de fleste. 
 
Purpur solhattene fortsætter ufortrødent deres blomstring - og den grå farve på løvet fra sommerfuglebusken bagved står fantastisk godt til den lyserøde farve. Det hele toppes af en nu ildrød benved.
 


Hjemmebagte æbleskiver og hjemmerørt rå-syltetøj af brombærbuskens overflod er en af de tilbagevendende  "MUST-DO" sammen med ungerne her i efteråret og glemmer jeg det - ja så skal de efterhånden nok selv sætte igang - og det hele smager bare SÅ meget bedre det det hele laves ude :0)
  

26 kommentarer:

 1. Åh, så härligt det ser ut, både trädgården och fikastunden. I Sverige har vi inte "äpplekivor" och således inga järn för det. Jag var såå nära att köpa ett i Köpenhamn förra vintern men gjorde det inte. Nu ångrar jag mig....Dom är ju sååå goda och vackra dessutom:)

  Kram,
  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt når vejret tillader det :0) Ej hvor ærgerligt Maria - de er bare så lækre og traditionelt spiser vi dem omkring jul. Men de er nu gode hele året - mine pander har jeg købt i genbrug til ingen penge - en ny koster raskvæk 400 kr. eller mere. Du må holde øje næste gang du kommer til Danmark :0)

   Slet
 2. Hej Dorthe.Hvor ser det bare dejligt ud med børnene .....æbleskiver og hjemmelavet syltetøj......så bliver det ikke meget bedre.
  Og din pink Spike er da bare skøn.
  Min solhat Green Juwel står også bare så flot endnu.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skønt med lidt efterårs rå-hygge Jette :0) Skønt med din Green Jewel og den kan sikkert fortsætte længe endnu hvis det ikke bliver for regnfuldt :0)

   Slet
 3. Alt ånder efterårsidyl på dine billeder, og jeg noterede mig lige, at æbleskiverne var hjemmebagte.

  SvarSlet
  Svar
  1. ALTID hjemmebagt - ALDRIG købe. De købte er alt for fede og smagen ikke nær så gode som "Min mors" hvis du spørger mig ;0)

   Slet
 4. Hej Dorthe

  Da ser da godt ud - de her sølvlys må da siges at være dette efterårs staude, Mine solhatte holder lige pause - men jeg kan se nye blomster på vej:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - efterårsstauderne vinder mere og mere indpas - vi er slet ikke klar til at slippe have livet endnu ;0) Solhattene kan blive ved næsten i det uendelige så længe de ikke bliver for våde af regn....flere af mine barsler også med nye knopper....såååå skønt :0)

   God aften til dig også Hr. knold- og løglægger :0)

   Slet
 5. Hej jeg må tilslutte mig for de æbleskiver ser vel nok lækre ud. Din sølvpil er stor, fyldig og flot, sikken en herlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. De smagte sørme også godt Birgitte :0) Sølvlys hedder den og den er skøn og lyser helt fantastisk op - også i aften mørket :0)

   Slet
 6. Hold da op hvor dine billeder oser af efterårshygge - det ser SÅ skønt ud :-)

  Og du har fuldstændig ret i, at solhattene står rigtig godt til det grå løv i baggrunden. Og jeg må jo indrømme, at de solhatte jeg fik af dig har gjort, at jeg også er blevet hook på at få flere af dem. Mine har også blomstret over rigtig lang tid. Så tak fordi du introducerede dem for mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt sødeste Susanne ;0) Desværre har sommerfuglebusken ikke været så rig på blomster i år......den har vist haft det for tørt.....så næste år må jeg huske vandkanden lidt oftere :0)

   Slet
 7. Altså, jeg forstår ikke, hvorfor jeg aldrig har siddet i din have og spist brombær og æbleskuver !!
  :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* jeg er frisk på at bage en pandefuld om du skulle slå vejen forbi ;0)

   Slet
 8. Både havebilleder og æbleskiver ser fint ud, man kunne gå hen og blive lidt lækkersulten. Jeg nøjes med skiver af et æble fra egen have her i aften :) men det er nu heller ikke så ringe.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Æbleskiver bagt på bål - det er nyt for mig, men hvor ser det hyggeligt ud;-)

  SvarSlet
 10. I er altså bare så gode til havehygge med mad hos jer, det ser dejligt ud. Og haven, ja den er slet ikke slut endnu, benveden er utrolig smuk og solhattene ligeså :)

  SvarSlet
 11. Det er vel nog dejligt at du fik mulighed for at nede søndagen i din dejlige have sammen med dine dejlige unger, det ser superhyggeligt ud med æbleskivekalas:o)
  Det er tydeligt hvorfor det engelske navn på Benved er Burning Bush. Det er en smuk efterårsbusk.

  SvarSlet
 12. Hvor hyggeligt med æbleskiver og syltetøj i det fri. Så drømmer man sig lidt tilbage til spejdertiden igen :)

  Jeg håber, at jeg næste år kan være med i koret om de skønne solhatte, nu er der i hvertfald plantet en masse af dem efter alle kunstens regler.
  Jeg er lidt forliebt i det første billede du viser med kæmpeverbena i forgrunden og en græs som baggrund.

  SvarSlet
 13. Jeg bliver helt lækkersuten af at se de æbleskiver på grillen. Det er en god idé. Det har jo været helt fantastik vejr i dag.
  Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 14. Mums, sikke dog en dejlig tradition. Vejret har godt nok været fantastisk dejligt, det er ligesom man nyder det mere nu hvor efteråret er på vej.

  SvarSlet
 15. Hvor ser det hyggeligt ud.
  Dejlige billeder fra din smukke have.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 16. Ja, det har da været en helt fantastisk dag. Alt for varmt til tre sweatre, som jeg ellers lagde ud med :-). Lige vejr til æbleskiver og brombærsyltetøj i solen. Heldige børn, siger jeg bare ;-).

  Jeg prøver at e-maile dig i morgen.

  /Birgitte

  SvarSlet
 17. Ja, sikke en dag! Og hvor ser der hyggeligt ud hos jer :-)
  Knus

  SvarSlet
 18. Nøj en hyggelig tradition - dem skal man holde ved :o)
  Fine efterårsbilleder... og den der flammende benved... wooow :o) nu har jeg set den på en del blogge efterhånden, og den skal jeg altså bare ha fat i :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 19. Flot flot sammensætning af solhat og det grå løv. og åhhhh, bare jeg gad at lave æbleskiver hi hi

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...