Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 7. februar 2015

Tirups Örtagård.


En lille gennemgang af billedarkivet afslører at jeg endnu ikke har fået vist nogle billeder fra vores tur hinsidan sidste sommer. En lille tur til Sverige uden børn gav tid og rum til besøg i lidt haver og parker. 

Ikke langt fra Malmø ligger Tirups Örtagård og den blev hurtigt målet for en af småturene rundt i området. Jeg havde glædet mig meget til at besøge deres skønne krydderurtehave som angiveligt skulle være en af europas største. 

Desværre var der på dagen - hvor vi droppede forbi  - et arrangement i haven, så det vrimlede med mennesker der ganske tydeligt havde et fælles mål for deres besøg....tilbage holdende som jeg er af natur listede vi lige så stille ud igen, da vi havde kigget ind for en kort bemærkning og i stedet brugte vi lidt tid på at snuse rundt  i den skønne planteskoleafdeling.
21 kommentarer:

 1. Jag vet inte om jag vågar säga att..... jag har aldrig varit där.
  Så nu har jag bestämt att jag skall åka dit i sommar.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* jeg kan varmt anbefale et besøg hos Tirups Annika og du har nok alligevel lidt kortere afstand end jeg :0)

   Lyder skønt med et besøg i Hune. Det er dog ikke lige i nabolaget.....jeg bor i midtjylland lidt nord for Viborg......jeg vil tro det tager 1½ time at køre turen ;0)

   Slet
 2. En fråga.....
  Hur långt ifrån Anne Just trädgård bor du?
  Jag har liksom ingen koll på Danmark.
  Skall nämligen dit i Juni i år.
  Annika

  SvarSlet
 3. Det var ærgerligt at du kun fik et lille kik ind i urtegården, men jeg ville selv have gjort som du og trukket mig tilbage. Planteskoleafdelingen ser fristende og charmerende ud, gad vide om du købte noget med hjem? Jeg har forsøgt at læse skiltet om den mørkbladede ??? som var favorit på Chelsea.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var fristende og en super hyggelig atmosfære.........især deres udvalg af rødløvede træer og buske var lækre syntes jeg. Jeg kan desværre ikke selv fortælle dig hvad en "Hundkar" er for en plante.

   Slet
 4. Ja jeg ville også have trukket mig tilbage, sikke diskrete vi er vi bloggere :) Men planteskoleafdelingen så da spændende ud, så besøget var nok ikke helt forgæves.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* det var bestemt ikke forgæves....især ikke når vi nu alligevel boede lige i nærheden Lisbeth....det er altid spændende at se nogle nye græsgange ;0)

   Slet
 5. Der ser godt nok spændende ud.....Tror jeg skal have lavet mig en "busket list" med haver jeg vil se...og denne ryger derpå :)

  SvarSlet
  Svar
  1. DeD var rigtig hyggligt og udvalget godt Esther....så bare sæt den på steder der er værd at besøge ;0)

   Slet
 6. Hej Dorthe.Det var da et skønt sted du havde fundet ved Malmø.Dejlige billeder......................og lidt ærgerligt at du ikke fik set alle krydderurterne.
  Har noteret mig navnet...............for vi har snakket om i flere år at tage en tur langs syd kysten.for at se på haver og planteskoler.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en smule ærgerligt Jette....men sådan kan det gå - og jeg ville ikke forstyre de der var så godt igang derinde. Jeg kan kun anbefale dig at tage et smut forbi ;0)

   Slet
 7. Hej Dorthe. Det ser ud til at være et skønt sted. Der er meget at se på og besøge på den anden side af vandet. Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt et skønt sted Birgitte.......og ja der findes mange dejlige oaser der er et besøg værd.

   Slet
 8. Åh sikke et spændende sted, tak for turen.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 9. En af min yndlingsplanteskoler i Sverige. Et hyggeligt sted hvor jeg altid kommer til at købe alt for meget :-). Ærgerligt at der var arrangement. Det er nemlig også rigtig hyggeligt at drikke kaffe i haven. Du må derover igen :-)
  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er vist ingen vej uden om Birgitte..........dejligt at have en plausibel undskyldning for en gentagelse 😄 .........og fristet kunne man med lethed blive 🌸

   Slet
 10. Det er da lykkedes dig at få nogle skønne billeder derfra :)

  SvarSlet
 11. Så smukt og dejligt et havemiljø du har :-)
  Og så fine fotos fra plantestedet :-)
  Har du mon lavet dig en lille oase inden døre til her om vinteren?

  God søndag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria....og velkommen i haven min. Ja du kan tro der bliver vinterhavet.....og snart vil jeg ud med saksen.

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...