Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 20. januar 2015

Nogen nipper..........


........af mine gækker og klokker og selvom jeg må erklære mig selv skyldig i at have plukket de første vintergækker ind selv - ja så tror jeg måske også at hønsene går og nipper lidt af de sprødheder der kommer op af jorden. Men hvem kan fortænke dem i at falde for fristelsen? 

Hønsepigen - herunder - blev som bekendt den lykkelige hønsemor til fem søde kyllinger i september. Den skønne flok på fem er desværre efterhånden "ad naturens" vej blevet reduceret til to og de to har udviklet sig til "Hans" så lige pt. består hønseholdet af de tre høns fra sidste forår og to hanekyllinger fra september. 

Men altså - intet er så skidt at det ikke er godt for noget....nu er der jo god grund til at klække et nyt kuld kyllinger når én af hønsene igen bliver skruk. Hønsene må have bemærket at lyset så småt vender tilbage, for idag blev det første æg efter vinterpausen lagt....spændende at se hvor længe der går får det næste æg dukker op.


40 kommentarer:

 1. Hvis vintergækkerne bidrager til fjerpragten går det vel ikke så meget, at der bliver nippet af dm.

  SvarSlet
  Svar
  1. ...."SMILER" næh som end ikke Marie ;0)

   Slet
 2. Heldige høns og hanekyllinger, der kan gå rundt og nippe af dine gækker og klokker :-)
  Rigtig godt nytår, frøken Solhat!

  SvarSlet
  Svar
  1. De nyder det kan du tro....især når solen er fremme ;0)

   Slet
 3. Ja, det kan være svært at vælge mellem høns og gækker.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* det kan det Ole - og så er det jo heldigt at jeg ikke føler trang til at prioritere men nyder hver deres islæt ;0)

   Slet
 4. Håber ikke hønsene og "hansene" nipper for meget, selv om man jo ikke kan fortænke dem i det. Den er godt ellers smuk din høne, så jeg kan godt forstå I nyder dem, selv om de tager for sig af dine gækker og klokker !!
  God aften
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke mere end det kan tilgives - endnu ;0)

   Slet
 5. Vilken fin höna pöna! Våren är här också med de första vintergäcken och snödropparna.
  Härligt vår collage du har gjort.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annika....ja er hun ikke skøn.....og så står hun så smukt til vintergækkerne - et smukt par en grå vinterhave ;0)

   Slet
 6. Godaften Dorthe.Ja !!! hvis dine høns går frit omkring................så må man regne med et vist tab fra blomsterne.
  Men superflot høne du viser.
  Og det er da spændende med årets første æg.
  Rigtig god aften til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan må det jo være Jette....hvor der vindes lidt tabes lidt og der er heldigvis plads til begge ;0) Endnu er det kun blevet til det ene æg......et forkølet host og vupti ;0)

   Slet
 7. Ærgerligt med gækkerne, men man kan jo ikke det hele :) og jeg ved, I nyder jeres høns.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER' det gør vi bestemt Lisbeth og som det ser ud lige nu vil vi ikke være dem foruden - så må der skrives lidt på tabskontoen hen ad vejen ;0)

   Slet
 8. Jeg ville ønske jeg havde høns i haven, men vi har så mange katte i området også vilde, at jeg er lidt nervøs for, at de ville være efter dem. Det er da hyggeligt, så går det nok, at de nipper lidt til planterne.
  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med høns Lise Lotte og kan kun anbefales varmt.....men forstår din bekymring - for ja kattene er efter dem især mens der er kyllinger sværmer de rundt i haven. Planterne skal nok klare sig og de kommer jo igen næste år ;0)

   Slet
 9. Hej Dorthe

  Sådan en fin høne kan man da godt tilgive at den napper lidt grønt. Den tar sikkert også alt småkryb den kan finde!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro den er tilgivet Karsten......og krybbet spiser de med stor fornøjelse ;0)

   Slet
 10. Så må du da have en håndfuld gækker i en højtstående krukke til næste år... Hønsepigen er skøn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det jeg må Ulla......der findes heldigvis altid en løsning;0)

   Slet
 11. Kære Dorthe
  Et sødt indlæg... Flotte foto med en egen neddæmpet charme.
  Jeg har ikke høns... for de nipper...

  Kram
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak JetteMajken.......de første forårstegn er skønne om det er gækker eller æg ;0)

   Slet
 12. Hehehe Dorthe, det ser ud som om, at du har tegnet fru Hønes tøj med en tusch. Jeg kan nu ikke se, at der mangler noget på de blomster du viser ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* jeg har sørme også haft travlt inden hun var klar til fotografen kan du tro ;0) Skønt.....tænkte nok at det bare var mig der så forkert ;0)

   Slet
 13. Hej Dorthe. Sød hønsemor og jeg forstår godt de bliver fristet, bare de ikke spiser knopperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er der vist ikke noget at fortænke dem i Birgitte.......de må jo nappe det grønt og åbenbart hvide de kan få øje på i alt det grå på denne årstid de kære høns ;0)

   Slet
 14. Meget smukke og livgivende fotos :-)
  Det er også rigtig forårs lunt derude.
  Held og lykke med pylleæggene !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria......ja det var lunt og skønt så kom der en sjat sne i week-enden - rigtig januar vejr efter dansk målestok ;0)

   Slet
 15. mine høns har ædt alle...ALLE mine prydløg og det meste af mine bergeniaer.... men de har ladet mine helleboruser indtil videre

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* de må være lige så gode som de er smukke de skønne prydløg........er nu spændt på hvordan det kommer til at gå med mine Merete ;0)

   Slet
 16. Flot høne du har, hvilken race er det.... ja de går nok og nipper lidt, godt du ser positivt op det. Fine billeder af vintergækker og juleroser, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margit.......det er de skønne dværg Wyandotter der har fundet vej ind i haven.......nøje udvalgt efter størrelsen på blommen i deres æg ;0)

   Slet
 17. Vi drømmer også om høns i haven :) - dæl'me en flot høne på billedet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sørme godt forstå Tim......jeg har en hane til salg ;0)

   Slet
 18. Hej.
  En smuk høne du har.
  Vi har også høns i haven men de går i en hønsegård.
  De har lagt æg hele vinteren, men de har også lys i deres hus.

  Skønne billeder af de fremspirende vintergækker og påskeklokker.
  Vi venter alle med spænding på forårets komme og den dejlige tid i haven.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver skønt at komme lidt mere ud med havehandsken Bente - syntes allerede at lyset er begyndt at lokke ;0) Skønt med høns og det må være dejligt med vinterforsyninger også ;0)

   Slet
 19. Det ser så hyggelig ut med høns. Men etter endelig å ha stengt rådyrene ute fra hagen.. og at hagen er sneglefri, tror jeg at jeg får glede meg over dine bilder og nyte høns i andre hager:-):-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt......rigtigt hyggeligt endda og I nyder bare løs så vil jeg håbe lidt på at hønsene kan være med til at gøre min have sneglefri i fremtiden ;0)

   Slet
 20. Kære Dorthe.

  Når man er SÅ charmerende kan man vist godt blive tilgivet for lidt napperi og nipperi, ikke? Fru Høne ser nu heller ikke særlig brødbetynget ud.......:o) Man kender vel sit værd og kan jo heller ikke gøre for, at man har charme, vel? Gid du kunne lære hende et sturt sturt nummer....at nippe ukrudtet op og lade alt det andet stå.
  Nå nu ikke så næbbet søde Dorthe. Fru Høne kunne jo ægge hvide, hvad der var hvad, eller hvorfor. Vel?

  Knus fra bakkerne

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* næh man kan jo ægge hvide alt vel søde Tante - jeg vil gøre et forsøg i kunsten at lære dem at kende forskel på ukrudt og krudt på matriklen og lykkes det ikke ja så må jeg tilgive ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...