Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 29. december 2013

3-årig mistelten.
Mine mistelten har virkelig skudt en vældig fart i år og ser nu sådan ud som 3. årig. 

Paradisæbletræet med de to-årige mistelten plantede jeg sidste efterår og det ser ud til at både træ og mistelten trives. 

Ihvertfald er til væksten betragtelig og de små snotklatter/frø der sad på træet ved ankomst har også spirret så nu vokser der mistelten flere steder op ad stammen.

Da di da di da dum - nu er det kun et spørgsmål om år før jeg ikke skal ud at købe en buket til jul men istedet  høste mine egne mistelten *SMILER*


26 kommentarer:

 1. Hej Frøken Solhat
  Det er virkelig sjovt du får dine mistelten til at vokse så fint flere steder. Jeg tror også det var dig der viste nogle af dine mistelten sidste år, og der tænkte jeg, at det ville jeg også prøve at gøre efter, det har jeg imidlertid glemt alt om, så det er super med en reminder - Tak for det !
  God søndag.
  Mange hilsner
  Anita
  PS. Jeg går ud fra, at bærrene skal være HELT friske, og det vel en del af udfordringen ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita - Ja så vidt jeg har læst mig frem til skal bærene være friske.....men de kan erhverves med post når tiden er blandt andet fra Kalundborg planteskole/mistelten.dk.........og så har mistelten nogle bestemte træer de foretrækker som vært frem for andre.

   Jeg har ikke haft held af selv at så og havde heller ikke et egnet træ i haven - så som det også fremgår af indlægget er mine købt efter de er blevet sået på en planteskole. Et træ med garanti ;0)

   Slet
 2. Ja, der er da fart på dine misteltene og skønt hvis du snart kan høste dine egne selv. Din inspiration giver jo helt lyst til at forsøge selv med mistelten ... når engang jeg finder den rigtige plads til det ønskede paradisæbletræ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan aldrig vare kære Susanne.....tålmodighed er en dyd......men vejen til målet er fantastisk og jeg glæder mig til at kunne høste ;0) Jeg kan kun anbefale at handle med mistelten.dk/kalundborg planteskole - da jeg bestilte var der over et års leveringstid :0)

   Slet
 3. Jeg syntes det er en rigtig god ide at du har fået dine egne mistelten avl:-) En lidt langsom affære, men det gør også syntes jeg at man sætter mere pris på det. Her i nabolaget har jeg lagt mærke til to forskellige mistelene. Den ene på et almindeligt æbletræ, den er rimelig stor. Den anden sidder højt oppe i et træ jeg ikke kender navnet på. Den mistelten er rigtig stor og træet står i en offentlig mose.
  God søndag K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gro - det er jeg også selv glad for. Tænk at kende et sted hvor de vokser vildt.....jeg har kun set dem i haver og parker endnu. Men de findes rundt om i Danmark har jeg læst.....

   Slet
 4. Nej, hvor er det fint med egne mistelten. Det vil jeg også prøve.
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sørme godt forstå Jette......det er fascinerende at følge den lille snylteres fremfærd ;0)

   Slet
 5. Ja det må være skønt med sådan en mistelten, jeg har sat flere snotklatter :), men de er ikke blevet til noget.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ØV ØV..........du må prøve igen Lisbeth for om nogen så har du da træerne til det ;0)

   Slet
 6. Hvor var du heldig, at du kunne få et træ med mistelten. Det har forgæves forsøgt ad flere omgange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt......men jeg har nu set dem flere steder efterhånden til en "rimelig" penge - blandt andet hos Asmild Plantesalg i Viborg.....her sælges de dog på tjørn så vidt jeg husker og misteltenen er ganske stor og veludviklet. Men da jeg ikke ville have en tjørn måtte jeg punge ud med lidt mere og stå på venteliste i godt et år før der var et passende træ ledigt til mig. Men det var bestemt ventetiden værd. Prøv hos Kalundborg planteskole/mistelten.dk

   Slet
 7. Fine små snyltere du har på træet, ja det er vist en langsom affære, men da bestemt værd at vente på. De giver en god effekt på de bladløse træer om vinteren.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de nemlig Henrik og selv om de stadig er små så kan jeg allerede nu ane at de er der når jeg står inde i varmen og kigger ud :0)

   Slet
 8. Så lærte jeg noget, jeg var ikke klar over at misteltenen var en snylter. Jeg har lige nydt dine billeder af fuldmåne og af julen, hvor er de dog smukke. Godt nytår til jer og fortsat god jul :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - der er nyt at lære hverdag.......det er det fantastiske ved livet Lene :0) Tak og rigtig meget i lige måde til dig og dine i det nordjyske ;0)

   Slet
 9. Når først misteltenen er etableret, så kan det jo ovenikøbet være, at fuglene hjælper yderligere til.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - Ja det ville jo være fantastik hvis der pludselig voksede mistelten et sted i naturen i nærheden :0)

   Slet
 10. Det er da sjovt at det er sådan en succes med din mistelten! Jeg har prøvet engang uden at det lykkedes, men jeg tror at jeg vil forsøge igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Succen kan jeg desværre ikke tage æren for Nana....som det også fremgår af indlægget og de indlæg jeg har linket videre til så har jeg købt træet med allerede etableret mistelten da jeg ikke selv hverken havde held af at så eller havde et egnet træ til formålet i haven :0)

   Slet
 11. Det er altså forunderligt. Jeg prøvede selv for et par år siden, fik nogle fine friske bær hos en gartner, men ak... ingenting har vist sig siden. Men skal det forståes sådan, at du har købt træerne hvor misteltenen er allerede er podet på??

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja søde Jette - det er sådan det skal forstås ;0) Jeg bestilte i starten af 2011 et træ her hos mistelten.dk/Kalundborg planteskole men da da der desværre var venteliste modtog jeg først træet sidst på året 2012. Jeg havde ikke selv et træ i haven jeg syntes var egnet til formålet.......men havde dog forsøgt mig uden held på mine æbletræer. Som også skrevet i mit svar til Marie ovenover så har velassorterede planteskoler træer i handlen med store flotte mistelten.....i hvert fald i Viborg ;0)

   Læs evt. indlægget her: http://froekensolhat.blogspot.dk/2012/11/nu-med-egen-mistelten.html

   Slet
 12. Der er da fint gang i sagerne, så udviklingen fra snotklat til små kviste er uomtvistelig.

  Sig mig lige, bruger du ikke også at hænge misteltenen op i loftet? De ser nu ellers også fine ud i vasen.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er grøde i den ;0) Jo det plejer jeg faktisk Ulla.....men ikke i år - heldigvis blev jeg af den grund ikke snydt for julekys ;0)

   Slet
 13. Det er egentlig ret forunderligt, at de begge kan trives og gro... når de jo mere eller mindre lever af samme 'føde'.
  Men fine er de i hvert fald :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja det er i sandhed forunderligt........men der er dog også slanger i paradiset!!! For på et tidspunkt bliver det formegentlig æbletræets død at der vokser en snylter på den.......men forhåbentlig først om rigtig mange år når jeg har høstet og høstet og høstet ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...