Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 4. maj 2013

Svovlgul anemone - bombardement.

Disse skønheder er bestemt en af årets milepæle i haven og jeg glæder mig altid rigtig meget til at de svovgule anemoner springer ud.

Anemone x lipsiensis er en af naturens små vidundere da den er en naturlig krydsning mellem den mere nettogule gule anemone/Anemone ranunculoides og  hvid anemone/Anemone nemorosa.  Nu har de spredt lys og glæde over en uges tid....men det bliver de bestemt ikke mindre fotogene af. Derfor får I dette morgen bombardement af de sart lysegule anemoner....jeg kan slet ikke lade være :0)
Mine svovlgule anemoner har stået i en større koloni nogle år  men blev sidste år delt ud i fire små kolonier og jeg håber inderligt de breder sig endnu mere for dem kan jeg  ikke blive trætte af.
Det er første år jeg har de svovlgule anenmoner til at stå her henne i "skovhaven" - jeg flyttede en lille klump her hen sidste år og det ser ud til at det trives.  Som I kan se er her også de blå Balkan anemoner og de almindelige hvide skov anemoner.

Billedet her er fra arkivet - april 2010

18 kommentarer:

 1. Så yndige, og sikke dog en skøn lys gul farve de har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. mmmm....den er nemlig rigtig skøn ;0)

   Slet
 2. De er fuldstændig bedårende, jeg nød alle billederne og mindes første gang, jeg så dem på din blog. Jeg var bare "hooked" med det samme. De skal nok brede sig, spændende med skovhaven :)
  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg håber det bliver et sandt anemoneflor i "skovhaven" som jeg så fint kalder mine fire kvadratmeter :o )

   Slet
 3. De er bare så søde og på sigt vil de helt sikkert brede sig. Sådan en anemonebund er noget af det skønneste og når den blomstrer så er det umuligt at være sur:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det lader sig bare slet ikke gøre ;0)

   Slet
 4. De er så flotte. Jeg glæder mig også til at mine breder sig, så de rigtig kommer til deres ret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan jeg godt forstå.....det bliver et fantastisk syn ;0)

   Slet
 5. Dem må jeg da eje en dag, de er så skønne i farven - og jeg tænkte at de helt sikkert var på min ønskeliste, når du havde vist dem flere år i træk her på bloggen. Men nej, de var ikke blandt de ca. 200 andre navne/ønsker på listen (jeg talte op for første gang). Det er da utroligt, som man bliver inspireret på alle haveblogge og får samlet ønsker sammen.
  Jeg har jo besluttet, at jeg i højere grad vil indkøbe "gentagelser" af planter der i forvejen trives i min have - men det er svært ikke at lade sig friste af alt det fine der findes derude.
  God weekend - knus fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fristelserne er store herinde Berit. Jeg vil med glæde give dig et par rødder næste år - som tak for dine porcelænsærenspris som jeg med et stort smil på læben kan fortælle dig nu endelig er ved at komme med blomsterknopper inde i drivhuset - de jeg har plantet ud er ikke så kangt fremme i nu men et par af dem har dog overlevet. Anemonerne er lige blevet flyttet og jeg tror vi får mest ud af at lade dem i fred i år.

   Mind mig bare uden at tøve om det i 2014 :0)

   Slet
 6. Det er simpelthen så fine, jeg vil holde øje på det plantemarked jeg skal på i morgen, måske kan jeg være heldig.....god weekend søde Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ellers må du sige til søde Anne Mette - så reserverer jeg et par stængler til dig også næste år ;0)

   Slet
  2. Tak, søde søde Dorthe, men få du nu dækket alt det du selv gerne først, det er vigtigst. Så kan vi se om jeg til den tid stadig ikke har fundet den et andet sted ;)

   Slet
 7. Nej, dem bliver man ikke træt af! Vis endelig bare flere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *smiler* det er jeg også alvorligt bange for at jeg kommer til ;0)

   Slet
 8. Fandt sådanne små gule skønheder i det vi kalder min mands have, der hvor brænde, jord og andet godt bor,for et par år siden. Sidste år fik jeg så held af og grave lidt op til min have. Så nu har jeg dem også, de blomster bare ikke helt endnu..
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 9. Mon ikke det er de samme, som dem jeg har. De er utroligt smukke.
  Knus

  SvarSlet
 10. Hej hvor er det skønt du har så dejlig en veninde, ved du om det er muligt at købe dem i butikkerne, eller skal jeg være så heldig at kende en der har den i haven og vil af med lidt,
  MVH Tina boel

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...