Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 27. maj 2014

Mens solen stod op over hækken......


......kunne jeg lige nå en lille vandring rundt i haven blandt spir, "honning vandfald" og desværre også dræbersnegle. 

De høje slanke spir fra digitalis er begyndt deres udspring og landingsbanen gøres klar til havens summende bier. De underskønne purpurkongelys/Verbascum jeg såede sidste år har fuld gang i den romantiske blomstring og de høje honningløg er begyndt at smide kåben....hvis man ikke vidste bedre skulle man tro det var juni. 



 



mandag den 26. maj 2014

En gudsvelsignet smuk grøftekant........


.....kalder på et stop når man bevæger sig ud i landskabet. Når smukke nikkende valmuer og malkekøer forenes for enden af en smal bivej - ja så er det med at træde på bremsen fatte kameraet og træde ud i det høje græs for at nyde synet på tæt hold.  

Hvis tiden ellers tillod det og der ikke var så mange forbipasserende der med let hed kunne køre galt, hvis de så mig nappe en lur  i grøftekanten - ja så var det måske netop det man skulle gøre - smide sig der i alt guds skønne natur og lade roen falde over én. 

Tiden flyver afsted med utallige gøremål, både gode og mindre sjove - og maj der er min absolutte yndlings måned forsvinder ud i det blå alt for hurtigt. Jeg håber og tror at I alle nyder dagene med sol og jeg håber snart at finde tiden til en lille tiltrængt havevandring hos jer igen. 





onsdag den 7. maj 2014

Mens jeg venter på regn......



.......kan jeg gå en runde i haven og nyde de bedårende sart gule dobbelte narcisser der danser i aften solen. De er simpelthen så smukke.... og knopperne var inden udspring pirrende store og buttede. 

Der kom dog desværre ikke mange ud  af  den pose løg jeg satte i efteråret. Men lidt har heldigvis også ret og i selskab med de liljeblomstrende tulipanskønheder "Tres Chic" ja så er min onsdags havevandring  ikke så ringe endda. 

Den skønne tulipan "Tres Chic" springer  ud som sart gul hvorefter den over et par dage gradvist mister det gule skær og ender op  som næsten kridhvide skønheder. Endnu en anbefaleles værdig tulipan. 

Regn er der ikke faldet meget af her i haven de sidste dage trods gråvejr......ikke nok til at fylde de gabende tomme vandtønder. Men måske de næste par dage kan hjælpe lidt på det for mange af stauderne og roserne sukker efter en ordentlig tår. 


søndag den 4. maj 2014

Overhalet af Maj.



Alt i mens tiden flyver af sted med arbejde og andre gøremål så springer haven ud i raket fart - april har for længst takket af på smukkeste vis og jeg tror aldrig før haven er blevet så frodig og grøn med så hastig skridt som det er sket i år. 

Årest bøgeis er spist - det skete sidste weekend da havens bøgetræ i år sprang ud d. 26. april. Selv var jeg ikke hjemme da de første blade på en af de øverste grene sprang ud af soveposen - men ungerne holdt øje og kunne meddele mig dagen efter at nu vankede der bøgeis.

Bøgeisen er efterhånden blevet en fast tradition her i familien - det startede med at da Daniel - som nu går i 8. klasse - gik i børnehaveklasse og sammen med klassekammeraterne skulle holde øje med skolens bøgetræ hvorefter hele klassen fik is når træet sprang ud. Den smukke tradition har vi så adopteret og overført til vores eget bøgetræ nu hvor det er vokset til og antager "træstørrelse".

Flere af de tidligt blomstrende tulipaner er ved at takke af og rundt omkring i bedene pryder nu de der blomstre lidt senere. Her er det mine elskede Angelique og Upstar der sender et romantisk lyserødt skær ud over haven.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...