Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 30. marts 2014

lørdag den 29. marts 2014

Mon ikke.......


....det bliver idag mit anemone tæppe henne under æbletræet springer ud for alvor. Jeg tror det.....solen danser nemlig på en skyfrihimmel og varsler en smuk dag - lige noget for anemonerne.

Et par af de små skønheder har nu åbnet sig og resten står med knopper og venter på at forårs solen skal ramme dem igen.  De svovlgule anemoner står også lige på vippen  - og en enkelt har åbnet sig en smule......


.....og når vi nu er ved det svovlgule så er disse smukke krokus "Creme Beauty" på vej men nektar til bierne. Der blev ellers gjort kort proces med mine krokus i de dage hvor det blæste en halv pelikan....det var mere end de kunne klare og de fleste blev blæst omkuld. Men disse stykker der står i det hvide bed langs nordsiden af huset er nu først for alvor ved at vågne. 




onsdag den 26. marts 2014

Havde ellers opgivet....

.....det der med at få et smukt magnoliatræ til at overleve i haven min. Nu har jeg nemlig prøvet et par gange uden held. Men ved I hvad???

 - nogle gange er fristelsen bare SÅÅÅÅ stor og standpunkter er til for at blive lavet om......så i weekenden skete dette:




 .....denne fine lille Susan blev kastet ind på bagsædet af bilen - og fluks plantet i hjørnet af det hvide bed. Nu er det så bare tiden der må vise om det var penge lige ud af vinduet - jeg håber det virkelig ikke.......for mine drømme om en smuk magnolia er åbenbart ikke sådan at skyde ned!!!

For et år siden......



.....så det sådan her ud i haven og jeg var simpelthen ved at gå ud af mit gode skind.

Det er ikke lige til at tror det når haven nu er så meget anderledes i år.

tirsdag den 25. marts 2014

Ferskentræ


I vejrudsigten kunne de i dag annoncerer at årets første bøgetræer nu er sprunget ud... en uge tidligere end den tidligere rekord.

Det gælder dog ikke her i haven - så bøgeisen må vi gemme lidt endnu. Nej her "nøjes" vi med det lille ferskentræ der nu har åbnet mange af sine smukke lyserøde knopper....en fryd for øjet.

Det betyder at jeg nok snart må en tur ud med den lille pensel :0)


Tillæg : lige et glimt af dagens solnedgang :0)

Jeg har nu vovet skindet......


........og kørt mit elskede oliventræ ud af vinterhi. 

I år har den godt nok tabt mange af sine blade i forhold til sidste vinter.....så nu håber jeg at lidt sol og frisk luft kan få sat gang i genvæksten så den snart kan komme til at stå smuk og grågrøn igen ;0) 

mandag den 24. marts 2014

Hold da fast.....


........hvor jeg dog bare nyder at de lyse timer efterhånden har magten....og på dage som disse hvor solen får lov at gå ned i horisonten uden alt for mange generende skyer - ja så er lykke gjort :0)


Mandags lys




.....og tidligt fri - det kan kun blive en skøøøøøøøøn eftermiddag i haven ;0)

søndag den 23. marts 2014

Projekt hønsehus......


 ....er nu lige så stille ved at tage form.  

Simon og jeg har længe (læs et par år) snakket om at vi gerne ville have høns....men nogen gange tager ting tid og i dette tilfælde tog det lidt lang tid at overbevise resten af familien om at det ville blive et fantastisk projekt. 

I de mørke vintermåneder lykkedes det  så  at trumfe ideen igennem og vi kunne for alvor begynde  at drømme om blødkogte æg af egen avl.   For en måneds tid siden fik jeg kontakt til en tømrer der gerne ville bygge et hønsehus til haven  - selv har jeg ikke evnerne og Claus´s tid pt. er ikke lige til et byggeprojekt. Da tømreren så ringede tilbage sidste weekend og sagde at nu stod hønsehuset klar til afhentning drog en stolt Simon afsted med sin far for at hente havens nye installation.

Som I ser  har Simon og jeg nu sammen været i gang med at male - det er blevet lidt i etaper i mellem blæst og byger.....men voila. Hønsehuset er malet. Nu skal vi så bare lige have gjort helt klar til det der hvor det skal stå. Så i fremtiden vil "materielgården" hos mig hedde hønsegården :0) 



En stolt Simon klar til at transporterer hønsehuset hjem i haven.

Simon - der en gang i februar sammen med sin far havde travlt med at læse og google alt om høns og hønsehuse. 

fredag den 21. marts 2014

En lille fredags runde.....


....i drivhus og have bekræfter at det er forår. 

Ferskentræet står nu med smukke lyserøde knopper klar til at brist. Sidste års frølinger af Purpursolhat der aldrig nåede at blive plantet ud skyder en vældig fart i deres potter, det samme gælder de skønne akelejer "chocolate soldier" og purpurkongelysene.

I år har jeg mod al sædvane ikke nået at tage hul på frøsåningen endnu......men forhåbentlig kan en weekend næsten uden planer råde bod på det. Så- og priklejord er købt ind og dåsen med frø fundet frem....nu er kunsten så bare at begrænse sig - desværre en disciplin jeg endnu ikke har scoret topkarakterer i ;0) 

Jeg krydser fingre for nogenlunde tørvejr i weekenden da Simon og jeg håber på at komme ud med malerpenslen da vi nu har taget hul på projekt hønsehus!!! 


PS: jeg kan nu med sikkerhed sige at der KOMMER blomster i min hvide Akebia i år......uh jeg kan næsten ikke vente ;0)

torsdag den 20. marts 2014

Viberne svajer.....


....noget så gevaldigt derude i vinden.

Blot en lille bøn  herfra. Lad nu for pokker vinden tage af - da Simon og jeg har et lille malerprojekt vi meget gerne vil i gang med til weekenden.

En enlig hvid......


...........knold har forvildet sig ind blandt  de blå balkan anemoner. 

I don´t mind at all ;o)

onsdag den 19. marts 2014

Jeg havde helt glemt.....


....denne skønhed af en løgplante og blev derfor overrasket over at se at den nu står i blomst henne i min lille plet af en "skovhave".

Sidste forår i april mens sneen stadig havde alt magt i haven købte jeg en lille potte med disse smukke Porcelænshyacinter/ Puschkinia scilloides og plantede dem sammen med hornvioler i en krukke.

Her stod de for en stund og illuderede at foråret var på trapperne - da frosten gik af jorden blev skønhederne plantet ud og sikke en skøn overraskelse at se dem står derude nu - klar til at springe helt ud i den næste solstråle.

Hvad er marts uden......



.......de berusende dejlige martsvioler ???

Dem kan jeg bare slet ikke få nok af - duften er himmelsk og så er det jo belejligt at de små arbejdsomme myre er så flittige til at sprede de små frø rundt omkring i haven :0)

mandag den 17. marts 2014

torsdag den 13. marts 2014

Amazing.......


........roserne syntes ikke at være i tvivl!!!

Måske det i år skal lykkes mig at få lidt større succes med disse skønheder end vanligt - her er det i hvert fald Astrid Lindgren der vil frem og nyde foråret - og for min skyld gerne for grønt er godt for øjet :0)

onsdag den 12. marts 2014

Med eller uden frost!!!


I går hyggede jeg mig med at pynte lidt op i fuglebadet med lidt afklippede påskeklokker. De vuggede blidt rundt i bassinet - i morges var det dog slut med at vugge - det satte nattefrosten en stopper for. Men heldigvis har solen mere og mere magt så nu vugger de blidt derude igen.

Smukt ser det ud med eller uden frost. 


tirsdag den 11. marts 2014

De botaniske tulipaner......


.......pipler op henne under syrentræet - ved siden af mit vintergække tæppe. I weekenden valgte jeg dog at grave tulipanerne op sammen med de største klynger af vintergækker og plante dem ud andre steder da der er kommet nye planer for området.

Simon og jeg har længe ønsket os høns og først på året lykkedes det os endelig at overbevise resten af familien om at det var en fantastisk ide. Nu er vi så ved at gøre klar til at flytte et hønsehus ind på  matriklen....... lidt skal flyttes og om arrangeres før vi er klar. Huset har vi bestilt ved en tømrer der laver dem i sin fritid........ hvis vi er heldige så har han den klar til os om 14 dage.

Det bliver simpelthen så hyggeligt at få et par pludrende dværghøns til at trisse rundt i haven.


mandag den 10. marts 2014

I dag blev et lille afbrændingsbål




.....lynhurtigt forvandlet til skumfidus-rister da ungerne  kom hjem fra skole. 

Der er ikke noget som et lille bål der kan lokke dem ud. I weekenden blev rulleskøjter og waveboards også fundet frem......tro mig - så er det definitivt forår.


Landingsbanen var åben i går........


.....her og der og alle vegne.

Jeg skal da lige love for at de fantastiske 14-16 grader og høj solskin kunne sætte gang i biernes aktivitet. De kom ud af deres dvale og tungt belæsset med pollen tog de for sig af retterne i de smilende krokus.


onsdag den 5. marts 2014

Forår i udestuen.....



.........de skal sørme ikke stå inde i varmen længe de skønne mirabeller - før de springer ud i en skøn hvid sky. Jeg kan vist godt snige mig afsted for at plukke flere....for de er snart over det med den fart de har på.

tirsdag den 4. marts 2014

Der er andre end mig......




.....der vil frem i lyset.

Disse Mariehøns nyder forårets tidlige komme i drivhuset og i dag på arbejdet samlede nogle af børnene mange af de skønne biller sammen. Det er da et godt tegn.

Nu venter jeg blot spændt på at møde årets første tumlende humlebi.....for som det ses herunder så er buffeten til de nektar hungrende elsklinge klar.










søndag den 2. marts 2014

Lykken er........


Utroligt men sandt........




...... en tur i haven i går eftermiddags bød på flere overraskelser rundt omkring blandt stauder og slyngplanter i fremdrift. 

Blandt andet måtte jeg lige spærre mine øjne op en ekstra gang da jeg så hvor langt fremme min elskede Akebia allerede er. 

Nok er Akebiaen en af de slyngplanter der er tidligt ude....meeeen så tidligt - det er alligevel første gang at blomstreanlægene er så veludviklet her først i marts.

Se her den skønne Akebia quinata fuldt udsprunget - men pas på.... der er fare for hovedkuls forelskelse!!! 




lørdag den 1. marts 2014

Hvor der handles der spildes.......




....og i min iver efter at fjerne lidt ukrudt i bedet fik jeg ved et uheld knækket lidt af en af mine påskeklokker........nu må den i stedet ind i en vase.

Træpæonen skyder en vældig fart......




.......og gør krokus og vintergækker selskab - bare nu ikke den er overmodig.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...