Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 20. oktober 2013

Mon ikke denne valmue


.......der pludselig har åbenbaret sig inde midt i mellem mine anis isop bliver årets sidste af sin slags???
 
Smuk er den og den minder mig om at jeg snart skal huske at sprede lidt flere valmue frø i bedene.
 
Frøstandene på de hvide anis isop er helt frotryllede smukke  med deres spir der bliver mere og mere marmoreret med efterårets brune farve.







lørdag den 19. oktober 2013

Skønne feriedage.......



.....med både sol og regn, havebesøg og afslapning på sofaen. Onsdag brød solen til min store glæde frem - lige netop her ventede jeg nemlig et ganske særligt besøg fra en af mine gode blogveninder og tørvejr og blå himmel blev hilst velkommen.
 
Når vi når til denne årstid er der ikke meget sol i min nordvendte have - især ikke om formiddagen - i brudte og meget smalle og afmålte striber falder strålerne ind i takt med at solen bevæger sig rundt om huset. Den skønne Landligger Birgitte og landliggermanden kom derfor på efterårshavevandring i det dugvåde græs og ad mine små stier - mestendels i skygge.
 
Snakken gik og kameraet blev, som det så ofte sker når man er fordybet i samtale, glemt.  Efter turen rundt i haven havde vi en super dejlig stund ved havebordet under plantantræet mens solens stråler ramte lige mellem naboens og vores hus og varmede os lidt på en ellers noget kølig dag.  
 
Tusind tak for besøget og den skønne kaktus Birgitte - det var super hyggeligt og dejligt med et gensyn  ;0)





tirsdag den 15. oktober 2013

Uden ord....





Klokkeklang i oktober.






Blomstringen er nu så småt ved at være aftagende på min klematis Kaiu  og de sidste klokker nydes i det smukke efterårsvejr. Bladene på snebollebusken antager varmer nuancer, en smuk kontrast til de hvide klokker der får et violet skær med alderen.



søndag den 13. oktober 2013

Lidt lys......


....nu når dagen er lidt grå og der er finregn i luften.
 


torsdag den 10. oktober 2013

Fra blomst til frø.......









 ......de smukke høstanemoner udvikler sig efterhånden til små svævende vattotter der brister og tålmodigt venter på at efterårsstormene skal sprede frøene for alle vinde. Jeg venter der i mod ikke på storm og blæst - nej jeg nyder de skøn herlige oktoberdage  og de smukke blomster der  er tilbage.

søndag den 6. oktober 2013

Oktober-søndag





Hvor heldig må man være.........endelig lidt rest-tid til fri afbenyttelse i haven, solen skinner og vinden er svag.
 
Lige hvad jeg har brug for oven på en første uge i oktober med udfordringer og problemstillinger jeg for de flestes vedkommende godt kunne have været foruden.
 
"Oktoberlysene" eller rettere mine sølvlys "Pink spike" bliver dag for dag mere tændt og lyser så skønt op sammen med det gyldnende græs og den gule violfrøstjerne i begyndende efterårsklæder, kæmpeverbena  fortsætter sin blomstring og supplerer billedet med sine små svævende lilla skyer  - et syn der kan trække smilet frem hos de fleste. 
 
Purpur solhattene fortsætter ufortrødent deres blomstring - og den grå farve på løvet fra sommerfuglebusken bagved står fantastisk godt til den lyserøde farve. Det hele toppes af en nu ildrød benved.
 


Hjemmebagte æbleskiver og hjemmerørt rå-syltetøj af brombærbuskens overflod er en af de tilbagevendende  "MUST-DO" sammen med ungerne her i efteråret og glemmer jeg det - ja så skal de efterhånden nok selv sætte igang - og det hele smager bare SÅ meget bedre det det hele laves ude :0)
 







 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...