Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 29. juni 2013

Et lille solstrejf.....


..........og et smil - på en oktoberdag i juni - mine Torskemund Linaria purpurea "Canon went" som jeg fik af Annette for et par år siden har velvilligt drysset sine lækre spir ud i staudebedene. LOVE LOVE LOVE!!!!
 
I dag regner det og alt er gråt og trist - pæonerne tynges ned i bedene - et sørgeligt juni-syn når nu det for 14 dage siden så det sådan her ud:
 

fredag den 28. juni 2013

Pink dawn.....



.......er nu sprunget ud - en ren fryd for øjet-  jeg har været lidt nervøs for om det ville lykkes at få den i blomst i år da jeg i maj gravede den op og satte den i en en potte alt mens jeg febrilsk søger efter en bar plet hvor den skal plantes :0) 
 
Pink Dawn stod sammen med min "Do tell" lige der hvor planer om en lille ny sti tog form og begge måtte således graves op en tur. "Do tell" blev plantet på en ny vokseplads med det samme og nu ser det ud til at den til min store glæde også er på vej i blomst.




Silkepæonen over dem alle - den pæon der får langt de fleste til at sukke og drømme om et pæon bed er den skønne Sarah Bernhardt. Den er indbegrebet af lyserøde juni drømme for mig. I efteråret købte jeg en ekstra knold med  navnet "Sarah Bernhardt" påtrykt og se lige her hvad den knold kan frembringe:


 
Som I kan se så er den pæonknold langt fra en "Sarah Bernhardt"........så nogle gange må man bare lade sig overraske over det der vokser frem og nyde synet trods alt.
 


søndag den 23. juni 2013

Kongekommen og Honningløg



 
 

De kongekommen jeg såede i det tidlige forår og plantede ud sidst i maj er nu sprunget helt ud med sine skønne blonder. Hvor er de bare lette og svævende fine i bedet.
 
Kongekommen eller Ammi majus så jeg for første gang for to år siden i en skøn blanding med bla. andet valmuer på en tur til København - et helt fantastisk dejligt syn. Derfor har jeg plantet mange af mine kongekommen ud i bedene til mine selvsåede opiumsvalmuer med tanke på at de måske ville klæde hinanden lige så godt. Opiumsvalmuerne er dog ikke sprunget ud endnu.....men det kan aldrig vare - og jeg glæder mig til at se de to sommerblomster sammen.
 
Honningurten er også sprunget ud og står smuk og en lille smule pjusket og stikker op mellem stauderne hist og her. En skøn skøn løgplante jeg varmt kan anbefale at I skruer nogle stykker ned af.
 
Vejrmæssigt er det godt nok lidt af en blandet landhandel disse dage......det er ikke meget vi ser solen - kun i korte momenter hvorefter et nyt skysystem med regn trækker forbi. Dog blev det til et par timer i haven i går - i tørvejr - så nu er jeg klar til det helt store ryk-in af skønne venner med børn til fælles grill inden vi skal futte byens heks af og forhåbentlig får mulighed for at nyde årets fedeste fuldmåne efterfølgende :0)

Hold på hat og kost ........jeg ønsker jer alle en dejlig Sct. Hans




lørdag den 22. juni 2013

Astolat i midsommerdans




.....med den skønne Doreen. Et syn jeg godt kan klare at nyde et par dage endnu.




Desværre blev et par af kæmperne den anden dag slået ned af en hæftig byge...
sådan går det når man ikke har nået at binde op.

fredag den 21. juni 2013

Midsommertoner........


.....fra haven der nu folder sig ud i lyserøde skørter netop som dagene peaker og solen danser allerlængest på sommerhimlen. Pæonernes højtid med byger der går og kommer det er den danske sommer........

Sommersolhverv og de lyse timer ud på natten skal nydes ;0)

BONUS INFO:
Jeg elsker denne tid på året og midsommer har en forunderlig magi over sig ......og i år er forventningen hos mig, til midsommernætterne endnu større end end de plejer.
 
Sct. Hans nat (natten mellem søndag og mandag) vil årets fedeste fuldmåne nemlig danse på himlen - så er du bare det mindste interesseret og fascineres du som jeg af naturens skuespil på himmelen så er det bare med at være på dupperne og nyde synet de næste nætter......hvis ellers vejret tillader det :0)
 
Hvis sognets heks ikke allerede er fløjet afsted når månen står op på søndag (21.30 københavner tid ;0) så garanterer jeg at hun flyver når den stiger op over horisonten.....for hvem vil ikke flyve til sådan et smukt syn :0)

Læs også her på videnskab.dk







tirsdag den 18. juni 2013

Den dejligste morgen i hundrede år........



.........og ikke den mindste lille krusning på vandet i mit lille spejlbassin. Det er bare så skønt da der i dag  venter en kanotur ud i guds fri natur - hvor heldig kan man være :0)


mandag den 17. juni 2013

Kæmperne i bedet.......



 



2 nye storkenæb........



..........eller Geranium  fandt vej ned i trækvognen i Kolding. Hos Birgitte Husted Bendtsen og hendes mand Lars havde jeg bestilt en ny sending af de skønne sorte planteskilte jeg tidligere har vist. Jeg måtte simpelthen have nogle fler. Fristelserne blandt alle de skønne storkenæb Birgitte havde med var store. På forhånd havde jeg bestilt en Geranium phaeum "Mojito" jeg blev lokket af det skønne navn og de super lækre blade.
 
Derud over blev jeg fristet til at købe en Geranium Renardii "Rothbury Hills". Kronbladene på denne sidder lidt fra hinanden, de lilla åre er meget markante og så er selve blomsten større end de andre storkenæb jeg har. Tilgengæld er bladene små og tykke og utroligt bløde at røre ved. En smuk lille sag hvis jeg selv må sige det :0)




søndag den 16. juni 2013

Alabaster og Sølvknap.

 



Dårende dejlige er de disse to planter i mit overvejende hvide bed. Den gule engblomme Trollius hybrida "Alabaster" købte jeg sidste år - se her hvor lille den var i forhold til nu - det er dog imponerende sådan en tilvækst på et år.
 
Den hvide sølvknap Ranunculus aconitifolius "Pleniflorus" købte jeg grundlovsdag hos Anne Svane fra Staudestedet, på plantemarkedet i Geografisk have......jeg kunne simpelthen ikke stå for de små hvide blomsterhoveder med en næsten limegrøn midte.  Her står den med de aller sidste løjtnantshjerter som kavalere i bedet.
Jeg håber at sølvknappen kommer til at trives lige så godt som alabaster....men det kan jo kun tiden vise. Sølvknappen har jeg plantet ved siden af den skønne græs "Overdam" da jeg syntes de hvide lette knapper passer utrolig godt til det grågrønne/hvide løv på græsset.
 
 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...