Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

torsdag den 31. maj 2012

Lille salut til maj







Januar
Februar
Marts
April
Maj
Maj
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December

..........det er sådan her kalenderen burde se ud - det er som om man slet ikke kan få nok af maj!!!!!

onsdag den 30. maj 2012

Japadapadu




Montana "Broughton star" blomstrer igen.............det er en meget stor glæde da jeg sidste år næsten troede den havde mistet ævrede efter den kold hårde vinter. 

Jeg købte og plantede  Broughton star  for to år siden som erstatning for min montana rubens der pludselig frøs væk - Broughton Star blomstrede i 2010 men sidste år var den frosset helt tilbage og derfor ingen blomstring. SUK - det blev ikke til den pragtfulde ranke jer havde håbet ville dække legetårnet med et gigantisk flor.

Nu er legetårnet så væk - da det blev revet ned sidste år istedet har montanaen valgt at sende skud afsted igen og nu ligger rankerne hen ad jorden - nødtørftigt slynget op på et lille stykke rionet. Nu venter jeg bare på at den afblomstrer, inden jeg vil grave den op og flytte den til et nyt voksested der er mere ideelt.....og forhåbentlig komme med en fest af blomster næste år.

Sådan kan det også ind i mellem gå  i haven - det er ikke altid tingende flasker sig som håbet.













tirsdag den 29. maj 2012

Platan-parasol


Bladene bliver større og større for hver dag der går -  den planlagte skyggeplads til havebogslæsning former sig og  jeg er meget fornøjet med delresultatet.

Kan I se det for jer.........sommer og sol i haven og skygge til solhatten ;0)


Se evt. her hvordan vi har lavet stativet :0)

Ja, sådan kan det gå.......



...........når forhaven bare har fået lov til at passe sig selv hele foråret, mens projekt, på projekt, på projekt har stået på i baghaven.

Men nu må det også snart være slut.........der skal luges!!!!!!

Men først når de smukke selvsåede kornvalmuer har blomstret et par dage endnu - de ser så skønne ud hvis man da formår at ignorere det faktum at de udelukkende står der fordi der ikke har været tid til at luge dem væk mens de var små :0)

Denne gang når de dog ikke at sprede frø igen.....tror jeg ikke ;0)



mandag den 28. maj 2012

sten + fliser + vandslange


= et lille nyt projekt.

Endnu en fantastisk dag i haven er ved vejs ende og fridagene ligeså. Huden i ansigtet strammer og læberne trænger til en god fed pomade, efter flere timer i solen..........i grunden er det er jo ikke så ringe at få rettet rynkerne lidt ud ind i mellem :0)

Nå men altså tidligere på dagen gav jeg et lille prej om at der ventede noget arbejde med nogle sten - det gjorde der så også. Min dejlige lillebror har købt en ejendom hvor han har spændende planer for fremtiden............det i sig selv er jo skønt - men hvad jeg også syntes er skønt er at der på ejendommen er pikstensbelægning på gårdspladsen - en belægning der ikke skal blive liggende i sin nuværende form. 

.............som I jo nok allerede har fundet ud af så er jeg altid mand for at bruge lidt flere sten i haven såååååååå:

Vi drog af sted med trailer, spade og greb i formiddags for at hente et læs sten og nogle gamle 50x50 beton fliser. Fliserne har selvfølgelig patina efter flere års vind og vejr - lige sådan som jeg gerne vil have dem. Helt nye fliser ville se aldeles forkert ud i min have....og er slet ikke mig. 

Hjemme igen blev stenene ved drengenes hjælp, læsset af i en bunke, hvor de nu venter på at blive brugt til min nye sti rundt om udestuen. Først skal vi dog lige grave lidt mere jord af og skaffe noget sand inden vi kan komme videre.






Afdansningsbal......





.......der er ikke mange tulipaner tilbage derude nu.........disse Angelique i egetræs tønden og langs den lille sti ved æletræet er ved at være de sidste der stadig er lidt fotogene. 



Tilgengæld syntes både blåmejsen  og jeg at blomstringen på det lilla syrentræ er helt fantastisk i år og nyder den skønne duft der spreder sig i haven.

Den hvide syren der imod, tager sig  åbenbart en slapper ovenpå sidste års overdådige blomstring og sætter i år kun sporadiske blomster - ikke mange flere end der kan tælles på to hænder.

Morgenstunden er fantastisk smuk og forude venter der et lille sten projekt - men mere om det senere.



søndag den 27. maj 2012

Man kan da ikke..........






 .....fortænkes i at syntes at dette smukke, varme pinsevejr da simpelthen er det mest fantastiske grillvejr vel ?????????

"Indlagt" vand i hanen  og strøm der trækkes fra kabeltromlen - så kan man komme langt - gasblusset står dog stadig på ønskesedlen ;0)

Ha´ en rigtig dejlig 1. pinse aften - tror solen danser videre igen i  nat  ;0)

Havens nye indvånere


Som tidligere beskrevet så havnede jeg nærmest ved en tilfældighed hos Staudestedet i kristihimmelfartsferien.

Udvalget af stauder var stort og meget fristende. Bl.a faldt jeg pladask for denne smukke kørvel/Antriscus sylvestris "Ravenswing" med mørke blade og stængler og smukke hvide skærmblomster.......den er fantastisk smuk og måtte nærmest som en selvfølgelighed med hjem i haven.





Denne smukke hvide nellikerod:  Geum rivale "Album" måtte også med hjem til det hvide bed hvor den nu danser med løjtnantshjerterne.



Disse to skønne og for mig nye Jakobsstiger - øverst Polemonium"Stairways to Heaven" og herunder Polemonium "Lambrook Mauve" står nu for foden af udestuen.


Den skønne gule engblomme/ Trollius hybrida "Alabaster" herunder står nu sammen med mine gule solhatte.


Derudover blev det til en:
  • Purpursolhat/Echinacea tennesseensis
  • Slangeskæg/Ophiopagon planiscapus "Niger"
  • Rørhvene/Calamagrostis acutiflora "Overdam"
  • Sølvlys/Actaea simplex "Pink Spike"
  • Anemone/Anemone multifida "Rubra"
  • Walisisk Seline/Selinum tenuifolium
  • Stjerneskærm/Astrantia major "Pink Pride
  • Stjerneskærm/Astrantia major "Abbey Road"
....billeder af dem senere når de nærmere sig blomstring :0)



Jeg kan høre hængekøjen kalde.........................................


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...